FRAs hemsida blockerad av hackers

IT-SÄKERHET2009-11-04
FRAs webbplats stoppades tidigare i veckan efter en så kallad DoS-attack. Förra veckan drabbades Polisen och ett antal media av liknande attacker.

FRA tvingades ta ner sin webbplats i måndags sedan den drabbats av överbelastning. Den hade då blivit utsatt för en DoS-attack. Vid en DoS-attack överbelastas webbplatsens server av stora mängder automatiska anrop som gör att sajten till slut blockeras.

– Vi har den senaste tiden sett att den här typen av IT-attacker har ökat och det är många som blivit drabbade. Det är svårt att värja sig mot attacker av det slag som handlar om att överbelasta en webbplats. Vad gäller intrång har FRA dock ett bra skydd, säger Jan Donnér vid FRA i ett pressmeddelande.

IT-attacken var enligt FRA begränsad till webbplatsen och påverkade inte FRAs verksamhet i övrigt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad IT
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.