Funktionsnedsatta får praktik

FÖRSÄKRINGSKASSAN2013-04-05

Försäkringskassan blir först ut bland de statliga myndigheterna med att erbjuda praktik till personer med funktionsnedsättning. Minst 500 personer ska få praktisera på myndigheten de närmaste tre åren.

Minst 500 personer med funktionsnedsättning ska få praktikplats inom Försäkringskassan under de kommande tre åren. De första praktikanterna börjar på kassans huvudkontor under våren, enligt ett pressmeddelande. Varje praktikperiod ska omfatta sex månader.

”Det här är viktigt både för Försäkringskassan och för dem som ska vara hos oss under den här perioden. Deras unika kunskaper och erfarenheter kommer att hjälpa oss att utveckla myndigheten och få ökad förståelse som vi sen kan bära med oss i våra kundmöten. Praktikanterna får samtidigt större möjlighet att komma in i arbetslivet”, säger generaldirektör Dan Eliasson.

Arbetsförmedlingen har regeringens uppdrag att ta initiativ till att ge personer med funktionsnedsättning tillfälle till praktik på statliga myndigheter. Arbetsförmedlingens ambition är att minst 3 000 personer ska få praktik inom ramen för programmet.

Syftet med programmet är att deltagarna ska få erfarenhet av arbete inom statliga myndigheter, vilket kan förbättra deras möjligheter till framtida arbete. Cirka 100 000 personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av funktionsnedsättning finns inskrivna hos Arbetsförmedlingen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA