Gd anställde ingift släkting

SIDA2012-09-05

Sidas egna korruptionsutredare kritiserar myndighetens generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka, uppger Lag & Avtal.

Enligt de utredare som haft i uppdrag att utreda korruption inom Sida har myndighetens generaldirektör anställt en ingift släkting vid myndigheten. Senare har hon försökt få in en affärsbekant som konsult.

”Eftersom det inte var enligt reglerna genomfördes aldrig upphandlingen. Man avbröt och informerade generaldirektören om att så kan vi inte göra”, säger korruptionsutredaren Lotta Hakelius till Lag & Avtal.

Enligt tidningen informerades Sidas styrelseordförande Mats Sjöstrand om händelserna. Ordföranden valde att inte ta ärendet vidare, skriver tidningen . Istället pratade man med Charlotte Petri Gornitzka och informerade henne om olämpligheten i agerandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Peter (ej verifierad) tors, 09/06/2012 - 13:20
Nepotism och vänskapskorruption är en företeelse som är synnerligen väl spridd inom statsförvaltningen och jag ser den omkring mig dagligen på min egen arbetsplats och så har det varit under alla mina år i statlig tjänst. Just nu finns det dock inte på myndighetschefsnivå på min arbetsplats, men det har förekommit förr i tiden, men däremot är det utbrett på mellanchefsnivå och att ha rätt släktingar och kompisar är definitivt en merit vid tillsättning av tjänster och föredelning av arbetsuppgifter. Köttgrytorna och släkt och vänner och benen åt hundarna är den mentalitet som jag ser i min vardag!

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA