Göteborgs universitet startar snabbspår

HÖGSKOLAN2018-08-30
Göteborgs universitet startar ett snabbspår för nyanlända forskare. Satsningen ska underlätta för forskare och doktorander att snabbare komma in på den svenska arbetsmarknaden, uppger Ekot.

Göteborgs universitet är först ut bland svenska lärosäten att starta snabbspår för nyanlända forskare. Projektet är ett samarbete mellan universitetet och Arbetsförmedlingen, samt Chalmers tekniska högskola, Högskolan Väst och Högskolan i Borås. Satsningen riktar sig till nyanlända med påbörjad eller avslutad forskarutbildning. Förhoppningen är, enligt Ekot, att de efter utbildningen ska kunna söka en doktorand- eller lärartjänst på universitet eller högskola.

”Vi tror att det kan göra stor skillnad, för att de ska bli mer konkurrenskraftiga och att de ska få navigeringsverktygen som de behöver. Vi är först i Sverige i den här formen av formaliserat program och vi hoppas att vi kan dela med oss av våra erfarenheter så att fler kan följa efter och bygga broar för de nyanlända”, säger Karolina Catoni, samordnare vid Göteborgs universitet, till radion.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.