Gott kamratskap oerhört viktigt

MEDLEM I ST2003-12-16

Namn: Susanne Sylvan
Ålder: 44 år
Bor: I villa i Linghem utanför Linköping.
Familj: Maken Tommy och barnen Christian, 19 år och Maria, 15 år.
Yrke och arbetsplats: Sekreterare åt generaldirektören på Statens Geotekniska institut (SGI).
Månadslön: 19 150 kronor.

Arbetsuppgifter: Som Gd-sekreterare ska jag i första hand förbereda, ta fram och bevaka underlag inför möten med styrelsen och ledningen. Mycket är sammanträdeshantering – att upprätta kallelse och dagordning, föra mötesprotokoll och följa upp besluten. Dessutom sköter jag rese-, konferens och mötesarrangemang. Ibland kan det bli snärjigt att hinna få fram material i tid.

Fritid: Jag försöker tänka på talesättet att tid är allt vi har och prioritera så att jag får balans mellan arbete och fritid. Hästbiten har jag varit redan som liten. Mitt största intresse är jag lycklig nog att dela med min dotter: Vi har ridhäst. När jag var 40 år kunde jag förverkliga min dröm och köpa hästen. Det är en nioårig fjording, som och heter Bombi Bitt. Han är en charmig, gulvit valack (valack = kastrerad hingst). En kvart tar det att cykla till stallet och där är vi i stort sett varje dag. I genomsnitt rider jag två–tre gånger i veckan. Så fritidsproblem existerar inte. Just kontrasten mellan yrke och ”hästliv” ger mycket.

Det bästa med jobbet: Att vi har ett väldigt gott kamratskap mellan oss 80 anställda. Jag har också kunnat byta arbetsuppgifter flera gånger under åren, sedan jag började här som registrator 1978. Verksamheten här är spännande. SGI ska verka för att frågor om mark och vatten hanteras rätt i samband med planering och byggande.

Det vill jag förändra i jobbet: Jag har haft Gd-sekreterartjänsten i endast ett halvår så förslag till förändringar får komma efter hand. Men omvärlden förändras och även SGI måste anpassa sig efter det. Just nu pågår en förändringsprocess, en handlingsplan om SGIs framtidsfrågor ska tas fram. Detta sker i samverkan med hela personalen.

Därför är jag med i ST: Jag har alltid varit fackligt organiserad och är det av solidaritetsskäl. Arbetsmarknaden hade nog sett annorlunda ut om inte facket funnits.

Viktigaste frågan för facket: Viktigaste frågan för facket: Att ta tillvara medlemmarnas intressen, det vill säga anställningsvillkor, löner, trygghetsfrågor och arbetsmiljö.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA