Herman Sundqvist pausar eget skogsbruk

SKOGSSTYRELSEN2021-10-21
Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist kommer att hålla sitt privata skogsbruk vilande, meddelar han efter ett möte med näringsministern.

Det var på tisdagen som Herman Sundqvist träffade näringsminister Ibrahim Baylan med anledning av den senaste tidens medierapportering och den kritik som har riktats mot honom som generaldirektör.

Dels handlar det om en granskning i Dagens Nyheter som har visat att Herman Sundqvist har utökat sitt stora skogsinnehav, under sin tid som myndighetschef.

Dels har SVT avslöjat att Herman Sundqvist har raderat mejl som han har skickat och tagit emot i sin roll som generaldirektör genom sin privata e-postadress. Detta har lett till en JO-anmälan av Herman Sundqvist, som själv har sagt att han har agerat felaktigt i det här avseendet.

Efter mötet kommenterar han också frågan om sitt skogsinnehav.

”Som ett resultat av dagens möte har jag efter samråd med min fru beslutat att låta vårt skogsbrukande vara vilande. Det innebär att vi under min tid som generaldirektör inte kommer att vidta annat än skogsvårdsåtgärder och åtgärder som är nödvändiga efter exempelvis en storm” skriver Herman Sundqvist.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Skogsstyrelsen
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.