Herman Sundqvist pausar eget skogsbruk

SKOGSSTYRELSEN2021-10-21

Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist kommer att hålla sitt privata skogsbruk vilande, meddelar han efter ett möte med näringsministern.

Det var på tisdagen som Herman Sundqvist träffade näringsminister Ibrahim Baylan med anledning av den senaste tidens medierapportering och den kritik som har riktats mot honom som generaldirektör.

Dels handlar det om en granskning i Dagens Nyheter som har visat att Herman Sundqvist har utökat sitt stora skogsinnehav, under sin tid som myndighetschef.

Dels har SVT avslöjat att Herman Sundqvist har raderat mejl som han har skickat och tagit emot i sin roll som generaldirektör genom sin privata e-postadress. Detta har lett till en JO-anmälan av Herman Sundqvist, som själv har sagt att han har agerat felaktigt i det här avseendet.

Efter mötet kommenterar han också frågan om sitt skogsinnehav.

”Som ett resultat av dagens möte har jag efter samråd med min fru beslutat att låta vårt skogsbrukande vara vilande. Det innebär att vi under min tid som generaldirektör inte kommer att vidta annat än skogsvårdsåtgärder och åtgärder som är nödvändiga efter exempelvis en storm” skriver Herman Sundqvist.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Skogsstyrelsen

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA