Bild: Mostphotos.

Hög sjukfrånvaro på Salbergaanstalten

KRIMINALVÅRDEN2020-04-06
Sjukfrånvaron bland de anställda på Kriminalvårdens anstalt Salberga är just nu dubbelt så hög som normalt, rapporterar SVT. På sikt kan det enligt anstaltsledningen leda till att läget blir ansträngt.

”Jag skulle inte betrakta läget som kortsiktigt ansträngt. Men vi får väl anta att den här pandemin kommer att sträcka sig över tid. Det kräver att vi har en god planering och en långsiktighet så att vi klarar av att hantera situationen över tid”, säger ställföreträdande kriminalvårdschef Anders Bergh till SVT.

Folkhälsomyndighetens rekommendation att stanna hemma från jobbet även med små sjukdomssymptom – och därefter två dagar utan symptom – har gjort att sjukfrånvaron på anstalten ökat till tio procent.

”Det går än så länge. Det finns möjlighet för den ordinarie personalen att jobba övertid och vi använder alla våra timvikarier. Vi får prioritera i verksamheten och fördela om våra resurser. Det viktigaste är det klientnära arbetet”, säger Anders Bergh.

Enligt SVT har ännu inga fall av Covid-19 konstaterats, varken bland de intagna eller de anställda vid Salberga.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.