I dag avgörs om ST byter namn

ST2017-10-24
I dag beslutar STs extrakongress om förbundet ska bli Fackförbundet Sterka. För att förbundsstyrelsens förslag att byta namn ska gå igenom krävs att två tredjedelar av ledamöterna röstar för.

Förbundsordförande Britta Lejon förklarade i sitt inledningstal att bakgrunden till förslaget är att namnet Fackförbundet ST efter nästan femton år fortfarande inte är känt utanför förbundet och att det leder till att förbundet sammanblandas med andra aktörer.

– Vi gör inte det här för våra befintliga medlemmar. Vi gör det här för att bli en tydligare avsändare, för att kunna värva fler medlemmar i framtiden, sade hon.

Britta Lejon konstaterade att resan varit lång och att den började redan innan kongressen 2016, då förbundsstyrelsen fick i uppdrag att ta fram ett förslag till nytt namn. Det arbetet ledde till förslaget Fackförbundet Sterka.

– För oss står namnet för meningen med föreningen. Att vi finns till för att stärka våra medlemmars villkor. Men vi tycker också att det väldigt fint beskriver vad våra medlemmar jobbar med. Alla våra medlemmar arbetar på olika sätt för att stärka samhället och stärka Sverige.

Om minst två tredjedelar av extrakongressens ombud röstar för förslaget byter förbundet namn direkt. Annars kommer förbundet att fortsätta heta Fackförbundet ST.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Inlagt av Lars N (ej verifierad) mån, 10/30/2017 - 23:58
Fånigt att följa denna löjliga banaliseringstrend där allting skall förenklas till obegriplighet. VEM är det som skall "förstå"? Varför efter alla år som ST känner sig ST just idag okända? För vem? I sammanhang där det är totalt utan betydelse, kanske? Det kändisproblem som föreligger för ST är väl snarast att inte ST i sitt namn påpekar sig vara en del utav TCO, det verkligt kända och tunga begreppet.
Kanske skulle ST istället gå in för att alltid kalla sig TCO-ST i alla sammanhang. Där borde väl identiteten ligga. Knappast i något nytt "varumärke" som lika gärna kunde ges till en stödstrupa?
Inlagt av Lars N (ej verifierad) tis, 10/31/2017 - 00:00
.... forts.... stödstrumpa skulle det stå i min kommentar, inte -strupa...!
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.