Ingen bättring hos myndigheterna

ESV2006-05-02

Ekonomistyrningsverket (ESV) har fastställt ekonomiadministrativa värden (EA-värden) för de statliga myndigheterna. Någon påtaglig förbättring har ESV inte noterat.

Den ekonomiadministrativa värderingen (EA-värderingen) är ett instrument för att följa upp den ekonomiadministrativa standarden i myndigheternas arbete. ESV har fastställt EA-värden för förra året för 218 myndigheter.

Årets EA-värden visar visserligen bättre resultat än någonsin tidigare. Det är fler myndigheter som fått högsta EA-värdet AA och färre myndigheter som fått ett EA-värde som innehåller ett C. Men det beror bara på att man tagit bort en fråga som gett mycket dåliga resultat i flera år, nämligen rapporteringen till det statliga matrikelregistret.

Av de 218 myndigheterna har 152 fått högsta möjliga betyg, AA. Betygsskalan har nio nivåer där AA är bäst och CC sämst. Bara Arkitekturmuseet har fått CC.

Betyget CA får Högskolan på Gotland och Kemikalieinspektionen, medan BB tilldelats Uppsala universitet, Statens historiska museer, Statens konstråd, Statens maritima museer, Statens museer för världskultur, Sameskolstyrelsen, Länsstyrelserna i Jämtland och Gävleborg, Luftfartsstyrelsen och Högskolan Kristianstad,

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA