JK misstänker brott inom Kriminalvården

YTTRANDEFRIHET2017-06-19

Justitiekanslern, JK, har beslutat att utreda ett misstänkt brott mot efterforskningsförbudet, skriver Medievärlden. Utredningen rör en anställd inom Kriminalvården.

Som Publikt tidigare rapporterat försökte en utredare gå via STs förtroendevalda för att ta reda på vem som var uppgiftslämnare till en tidning. Det hela rör en internutredning av en händelse vid Kriminalvården i Malmö. ST anmälde därför arbetsgivaren för brott mot efterforskningsförbudet.

Nu har JK har inlett en förundersökning om misstänkt brott mot efterforskningsförbudet. Den anställde är misstänkt för att vid två tillfällen ha försökt ta reda på vem som lämnat uppgifter till Sydsvenskan. Uppgifterna, som publicerats av tidningen, har gällt interna förhållanden inom myndigheten. Enligt medievärlden ska det ena tillfället ha varit under ett möte och det andra handlar om ett mejl till redaktionen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA