JK misstänker brott inom Kriminalvården

YTTRANDEFRIHET2017-06-19
Justitiekanslern, JK, har beslutat att utreda ett misstänkt brott mot efterforskningsförbudet, skriver Medievärlden. Utredningen rör en anställd inom Kriminalvården.

Som Publikt tidigare rapporterat försökte en utredare gå via STs förtroendevalda för att ta reda på vem som var uppgiftslämnare till en tidning. Det hela rör en internutredning av en händelse vid Kriminalvården i Malmö. ST anmälde därför arbetsgivaren för brott mot efterforskningsförbudet.

Nu har JK har inlett en förundersökning om misstänkt brott mot efterforskningsförbudet. Den anställde är misstänkt för att vid två tillfällen ha försökt ta reda på vem som lämnat uppgifter till Sydsvenskan. Uppgifterna, som publicerats av tidningen, har gällt interna förhållanden inom myndigheten. Enligt medievärlden ska det ena tillfället ha varit under ett möte och det andra handlar om ett mejl till redaktionen.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.