Jobbkampanj för funktionshindrade

ARBETSMARKNAD2011-09-26

Arbetsförmedlingen startar en särskild kampanj inriktad på att hjälpa fler funktionshindrade till arbete. Myndigheten vill att arbetsgivare ska se kraften också hos personer med funktionsnedsättning.

Arbetsförmedlingens nya kampanj kallas ”Se kraften!”, och inleddes på söndagen. Kampanjen ska lyfta fram kompetensen hos de funktionshindrade, som halkat efter i sysselsättningen. Arbetsförmedlingen vill också informera om de stöd som kan ges för att undanröja hinder och möjliggöra fler anställningar.

”I dag är det alldeles för många som inte får möjlighet att bidra med sina erfarenheter och kompetenser. Därför behöver vi tillsammans stödja alla till arbete”, säger generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist i ett pressmeddelande.

Bara varannan av de personer som har nedsatt arbetsförmåga är sysselsatta, jämfört med drygt tre av fyra av den övriga befolkningen. De flesta arbetsgivare har få eller inga personer med funktionsnedsättning bland sina anställda.

Det gäller också offentliga arbetsgivare. Enligt en rapport från Handisam var det bara 14 procent av de myndigheter som nyanställde förra året som anställde någon med funktionsnedsättning eller i behov av anpassning från arbetsgivarens sida.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA