Julklappsleverantör har gått i konkurs

JULGÅVOR2020-01-31
Det företag som staten haft ramavtal om presentkort med, och som flera myndigheter beställt julklappar till personalen ifrån, har nu gått i konkurs. Skatteverket hann häva avtalet, medan Kronofogden uppmuntrat sina anställda att använda presentkortet så fort som möjligt.

Det är Kammarkollegiet som gjort upphandlingen av företaget som tillhandahöll presentkort. Skatteverket och Kronofogden avropade sedan presentkort som julklapp till sina 10 200 respektive 2 400 anställda.

Men strax före jul avslöjade Expressen att företaget hade skulder till Skatteverket på 1,6 miljoner kronor, samt skulder till andra företag. Kronofogden hade utöver skatteskulderna i uppdrag att driva in 1,5 miljoner kronor ytterligare från bolaget, skrev Expressen då.

När det uppdagades hann Skatteverket häva avtalet, berättar Ingrid Nilsson, inköpschef på myndigheten för Publikt.

– Skatteverket hann inte skicka ut julgåvan. Så vi hävde avtalet innan jul, säger hon.

I stället gjorde myndigheten ett avrop från den enda kvarvarande leverantören.

– Enligt de uppgifter som jag har så har i stort sett alla medarbetare fått julklappen. Jag har ingen indikation på något annat, säger Ingrid Nilsson.

Riktigt lika snabba var inte Kronofogden. Myndighetens presstjänst uppger att 19 december hade omkring 1 000 anställda använt sina presentkort från det numera konkursade företaget.

Enligt presstjänsten finns inga senare siffror, men myndigheten uppmanade före jul alla anställda att lösa in presentkorten, bland annat i artiklar på intranätet.

Några få medarbetare har haft problem och hört av sig och klagat till den person på myndigheten som haft uppdraget att bevaka förloppet. Men i stort sett verkar det annars under omständigheterna ha fungerat bra, uppger presstjänsten till Publikt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.