Skatteverket missade att kontrollera om företaget som presentkorten köpts ifrån har några skatteskulder.
Bild: Mostphotos
Skatteverket missade att kontrollera om företaget som presentkorten köpts ifrån har några skatteskulder.

Julklapp från företag med skatteskulder

SKATTEVERKET2019-12-12
Skatteverkets och Kronofogdens anställda får i år presentkort i julklapp av sina arbetsgivare. Nu skriver Expressen att företaget som levererat presentkorten har skatteskulder på 1,6 miljoner kronor och hotas av konkurs.

Årets julklapp till personalen hos Skatteverket och Kronofogden är ett presentkort. Åtföljande julhälsning undertecknas av Skatteverkets generaldirektör Katrin Westling Palm respektive rikskronofogde Christina Gellerbrant Hagberg, skriver Expressen. Sammanlagt får 10 200 anställda på Skatteverket och 2 400 hos Kronofogden varsitt digitalt presentkort på 300 kronor. Hos Kronofogden har presentkorten redan skickats ut, Skatteverkets ska gå ut inom kort.

Skatteverket har skött upphandlingen av julgåvan för båda myndigheterna genom ett ramavtal som staten har genom Kammarkollegiet. Presentkorten kostade 375 kronor styck. Men Skatteverket missade att kontrollera om företaget som presentkorten köpts ifrån har några skatteskulder.

Nu uppger Expressen att leverantören har skulder till Skatteverket på drygt 1,6 miljoner kronor, och dessutom har miljonskulder till andra företag. Kronofogden har utöver skatteskulderna i uppdrag att driva in ytterligare närmare 1,5 miljoner kronor från bolaget.

Företaget är också begärt i konkurs av fordringsägare för flera obetalda skulder. Två konkursförhandlingar ska enligt Expressen genomföras i dag i Stockholms tingsrätt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.