Kallt på kontoret ger hemmajobb

ARBETSMILJÖ2014-01-30

I Blekinge fryser Länsstyrelsens personal på kontoret. När temperaturen kryper ned mot 15 grader i kontorslandskapet i de nya lokalerna i Karlskrona försöker många jobba hemifrån.

I början av 2012 flyttade Länsstyrelsen i Blekinge till nybyggda lokaler vid Handelshamnen i Karlskrona. Under de snart två år som gått har fastighetsägaren brottats med ojämna temperaturer, skriver Blekinge Läns Tidning, BLT. De senaste veckorna har temperaturen legat på ned mot 15 grader, och den som har velat har fått lov att jobba hemifrån.

”Det brukar ta ett år innan nybyggda hus har kommit i gång, och det har funkat ganska bra ända tills vi fick minusgrader. Nu jobbar vi med att vinter­justera värmen”, säger Martin Wallin på fastighetsbolaget till tidningen.

Enligt BLT är det de stora glasytorna som gör att huset blir som ett växthus på sommaren och det blir kalldrag på vintern.

”I dag är husen så pass täta och välisolerade. Och i länsstyrelsens byggnad måste vi till stora delar kyla, i stället för att tillföra ­värme”, säger Martin Wallin.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA