Karin Enström ny försvarsminister

REGERINGEN2012-04-18

Riksdagsledamoten Karin Enström (M) utsågs i dag till ny försvarsminister. Officersförbundet välkomnar regeringens utnämning.

Karin Enström är mångårig riksdagsledamot och är för närvarande ordförande i riksdagens utrikesutskott. Dessförinnan var hon ledamot i försvarsutskottet.

Hon kommer från Vaxholm och har tidigare varit kapten i amfibiekåren.

Officersförbundet välkomnar utnämningen:

”Regeringen har varit ovillig att diskutera de utmaningar som växer inom försvaret. Oviljan att erkänna och diskutera problemen är de största hoten mot en lyckad omställning av försvaret. Förhoppningsvis kan detta bli en nystart”, skriver förbundets ordförande, Lars Fresker, i ett pressmeddelande.

Enligt Officersförbundet är Försvarsmaktens långsiktiga ekonomi och personalförsörjningen de viktigaste frågorna för den nya ministern.

Karin Enström ersätter Sten Tolgfors som nyligen lämnade ministerposten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA