Kompetensutveckling möjlig under pandemin

CORONA2020-04-07
Arbetsgivarverket tipsar medlemmar och anställda om de webbaserade utbildningar som finns tillgängliga på myndighetens webbplats. Där finns bland annat kurser för ledare, arbetsgivare och handledare.

Arbetsgivarverket påpekar i ett pressmeddelande att det kan vara väl använd tid under coronakrisen att utnyttja de webbaserade utbildningar som erbjuds på verkets hemsida. Framför allt lyfts kurserna för ledare i staten och om medarbetarskap fram.

Webbutbildningen Ledare i staten vänder sig till alla ledare i staten och syftar till att ge grundläggande kunskaper om arbetsgivarrollen och förväntningarna på statliga ledare. Utbildningen omfattar cirka 45 minuter.

Den andra webbutbildningen i medarbetarskap riktar sig till statliga chefer i rollen som arbetsgivare och innehåller inspiration och konkret stöd för att utveckla ett aktivt medarbetarskap som utgår från den enskilda verksamhetens behov. Kursen har två avsnitt på vardera cirka 30 minuter.

Arbetsgivarverket har också kurser för handledare och kurser om avtal och dokument.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.