Konsumentverket knäar inför omlokaliseringen

FLYTTEN2005-12-15
Konsumentverket förlorar personal och kompetens inför den förestående flytten till Karlstad, därför klarar man inte av att göra sitt jobb som man skulle vilja, enligt KO Karin Lindell.

KO har blivit uppmärksammad på förekomsten av tobaksreklam på internet, vilket är förbjudet. Tobakslagen skärptes den 1 juli i år, och enligt ett pressmeddelande ska KO vidta åtgärder så snabbt som möjligt.

– Jag skulle verkligen önska att vi redan hade kunnat statuera exempel på det här området. Samtidigt måste jag vädja om förståelse för vår situation idag. Vi har, efter beskedet om utlokalisering av verket, tappat kunnig personal dag för dag, vecka för vecka – och med den värdefull kompetens och erfarenhet, säger Karin Lindell.

Karin Lindell, generaldirektör på Konsumentverket.<BR>Foto: Sören Fröberg
Bild: Sören Fröberg
Karin Lindell, generaldirektör på Konsumentverket.<BR>Foto: Sören Fröberg

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.