Kontorsytan halveras när Boverket flyttar

BOVERKET 2022-02-02

Om drygt tre år får Boverkets anställda på huvudkontoret i Karlskrona flytta in i helt nybyggda lokaler. Kontorsytan blir mindre än hälften av den nuvarande, men STs avdelningsordförande är positiv.

Boverket har tecknat avtal med Skanska om att hyra lokaler i en nybyggnation som ska vara klar för inflyttning i maj 2025. Det kontor myndigheten lämnar är en äldre kasernbyggnad, Sparre. STs avdelningsordförande Emma Fäldt säger att hon ser många spännande möjligheter.

– Vi är i ganska stora lokaler, som egentligen inte är byggda för att användas som kontor. Det är mycket spillyta och långa korridorer. Nu blir det en lite cylinderformad byggnad ut mot vattnet, men mycket grönska i mitten, som en oas.

Varken fack eller skyddsombud har haft insyn i affären hittills, på grund av upphandlingssekretess.

– Vi fick information samtidigt som alla andra medarbetare, det har varit en väldigt sluten process, säger Emma Fäldt.

Men nu ska partssamverkan, arbete i skyddsorganisationen och medarbetardialoger komma igång om hur lokalerna ska se ut och användas. De är betydligt mindre än de nuvarande, 4 200 mot närmare 9 000 kvadratmeter. Enligt den grova plan som presenterats ska det finnas runt 160 kontorsarbetsplatser för de cirka 250 medarbetarna. Emma Fäldt känner dock ingen omedelbar oro över att ytorna krymper.

– Vi ändrade arbetssätt redan före pandemin, med avtal om möjlighet till distansarbete upp till 2,5 dagar i veckan. Och vi har många anställda arkitekter, så utformningen kommer att bevakas noga i olika fokusgrupper. Jag tror absolut att det kommer att bli bra.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Boverket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA