Kraftsamling mot ungdomsarbetslöshet

JOBBEN2007-09-20

Arbetsförmedlingen samlar idag samtliga av sina särskilda ungdomsarbetsförmedlare i Stockholm. Avsikten är att utbyta kunskap och lägga upp en gemensam strategi.

Det är första gången samtliga ungdomsarbetsförmedlare i Sverige samlas. Mer än 300 arbetsförmedlare träffas i Stockholm för en kraftsamling i kampen mot ungdomsarbetslösheten:

– Det blir ett avstamp för Arbetsförmedlingen när det gäller hur vi arbetar med unga. Dels vill vi höja kunskapsnivån om hur man kan nå ut till unga i dag. Dels ska vi samla ihop framgångsexempel som finns runtom i landet när det gäller att få in unga i arbetslivet, säger Sara Damber, som leder projektet Avstamp, i ett pressmeddelande.

Ett av dagens ämnen är betydelsen av framtidens mobila tekniker för arbetsmarknaden. En referensgrupp av unga mellan 18 och 22 år ska också komma till tals för att ge sina synpunkter kring jobbsökande och Arbetsförmedlingen. Inför konferensen har en särskild handbok med metoder för ungdomsarbetsförmedlare också tagits fram.

Projektet Avstamp är en nationell satsning för att underlätta för unga människor att etablera sig på arbetsmarknaden. Bakgrunden till projektet är att arbetslösheten bland unga mellan 16 och 24 år är mer än dubbelt så hög som bland befolkningen som helhet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA