Kräver pensionsutredning

TCO2007-06-04
TCO kräver en parlamentarisk utredning om framtidens pensioner. Kortsiktigt taktiserande får inte blockera långsiktigt viktiga beslut, skriver TCO i ett pressmeddelande.

TCO uppmanar både regeringen och oppositionen att vårda pensionsuppgörelsen. Regeringen har försämrat ålderspensionen för personer med sjuk- och aktivitetsersättning genom att beräkningsgrunden för den pensionsgrundande inkomsten ändrats. Enligt TCO är beslutet ett brott mot den blocköverskridande pensionsöverenskommelsen.

”Det är fullständigt obegripligt att regeringen genom sitt agerande på detta sätt riskerar att allvarligt skada tilltron till hela pensionssystemet. Regeringen borde snarast ompröva sitt ställningstagande i frågan”, skriver TCO.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.