Kriminalvården hyr fler lokaler för att öppna nya platser

KRIMINALVÅRDEN2022-12-12

Regeringen ger Kriminalvården tillstånd att hyra ytterligare lokaler, vilket gör det möjligt att öppna 220 nya platser på fem orter i landet. Platserna ska kunna tas i bruk under 2023.

Regeringen konstaterar i ett pressmeddelande att det finns ett stort behov av fler platser i Kriminalvårdens anstalter och häkten runtom i landet. Därför har regeringen beslutat att bevilja framställningar från Kriminalvården om att få ingå hyresavtal för ytterligare anstalts- och häktesplatser på platser där myndigheten har verksamhet sedan tidigare. Beslutet gäller enligt pressmeddelandet avtal i Göteborg, Luleå, Nyköping, Umeå och Ystad. Det innebär 220 nya platser på de aktuella orterna nästa år.

”En av regeringens viktigaste uppgifter är att trycka tillbaka den grova brottsligheten. Det kräver en utbyggnad av Kriminalvården och fler anstalts- och häktningsplatser. Det här blir nu ett mycket viktigt tillskott för Kriminalvården i hela landet”, kommenterar justitieminister Gunnar Strömmer, M, regeringens beslut i pressmeddelandet.

Regeringen kommer enligt pressmeddelandet inom kort att återkomma med beslut som gäller flera framställningar från Kriminalvården för att säkra den fortsatta utbyggnaden i hela landet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA