På bilden syns från vänster, byggherren Skanskas distriktschef Örjan Kallin, kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) samt kriminalvårdschef Matthias Karlsson.
Bild: Camilla Sjölander
På bilden syns från vänster, byggherren Skanskas distriktschef Örjan Kallin, kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) samt kriminalvårdschef Matthias Karlsson.

Nya anstaltsplatser i Umeå

KRIMINALVÅRDEN2023-05-30

Kriminalvården har invigt ett nybyggt hus på anstalten i Umeå. Ett första våningsplan i det nya tvåvåningshuset är därmed redo att ta emot 36 intagna. Utbyggnaden innebär att antalet arbetstillfällen vid anstalten i det närmaste fördubblas.

Det nybyggda huset ligger inne på anstalten Umeås befintliga område. På första våningen ska myndigheten börja ta emot intagna om ett par veckor, medan husets andra våning ska stå klar i höst. Även det våningsplanet ska enligt ett pressmeddelande från Kriminalvården ge plats för 36 intagna.

”Vi har många projekt på gång i vårt verksamhetsområde, och det här är ett av dem. Vi är även mitt uppe i ett byggprojekt på anstalten Sörbyn, så framtiden ser ljus ut. Att skapa fler platser, som vi nu gjort här på anstalten Umeå, är viktigt för att vi ska kunna klara våra centrala uppdrag även i framtiden: Att verkställa straff och minska risken för återfall i brott”, kommenterar anstaltschefen Matthias Karlsson utbyggnaden i pressmeddelandet.

Utbyggnaden innebär att antalet jobb vid anstalten ökar från cirka 60 till 110.

”Vi är i slutfasen av vår sommarrekrytering och där har även rekrytering med anledning av vår utbyggnad ingått. Men vi söker fortsatt fler medarbetare och då främst kriminalvårdare. Att arbeta inom Kriminalvården är ett samhällsviktigt jobb”, framhåller Matthias Karlsson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA