Kriminalvården stoppar Tiktok i jobbmobiler

KRIMINALVÅRDEN2023-04-11

Kriminalvårdens anställda får inte längre använda appen Tiktok i sina jobbmobiler, efter ett beslut av myndighetens it-direktör.

Kriminalvården sällar sig därmed till raden av myndigheter som redan har stoppat nedladdning av Tiktok i tjänstemobilen, exempelvis Regeringskansliet, Migrationsverket och Tullverket.

I beslutet anges att användning av appen inte är förenlig med tjänsteutövning och att den är förknippad med informationssäkerhetsrisker. Tiktok ägs av det kinesiska företaget Bytedance, och det finns en oro för att företaget samlar in data om användarna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA