Bild: Tashatuvango/Mostphotos

Stopp för Tiktok i Regeringskansliet

REGERINGSKANSLIET2022-11-30

Regeringskansliet uppmanar sina anställda att radera appen Tiktok från sina jobbmobiler, rapporterar Expressen. Flera andra myndigheter och medieföretag har sedan tidigare förbjudit användning av appen på tjänstemobiler.

”Appen Tiktok bör raderas” är budskapet i ett meddelande som gått ut till alla anställda i Regeringskansliet, skriver Expressen. I meddelandet sägs även att alla appar som installeras i arbetsredskap som mobiler och surfplattor ska vara arbetsrelaterade.

Plattformen Tiktok ägs av det kinesiska företaget Bytedance, och det finns uppgifter om att företaget samlar in data om användarna.

När Dagens Nyheter 2020 gjorde en enkät till 25 myndigheter med särskilt ansvar för svensk krisberedskap svarade tre av dem – Tullverket, Migrationsverket och E-hälsomyndigheten – att deras riktlinjer för användning av tjänstemobiler inte tillåter nedladdning av Tiktok.

Även flera stora medieföretag har förbjudit eller avrått medarbetare från att ha appen i jobbmobilen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA