Kriminalvårdens gd fick utmärkelse

KRIMINALVÅRDEN2015-10-29
Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg har fått ett internationellt pris för hängivet och hårt arbete för en professionell kriminalvård. Priset delas ut av organisationen ICPA.

I samband med den internationella organisationen International Corrections & Prisons Associations, ICPA, årliga konferens har Nils Öberg fått utmärkelsen Head of Service Award. Enligt Kriminalvårdens pressmeddelande ges utmärkelsen till en myndighetschef som på ett ”framstående sätt har bidragit till främjandet av en professionell och human kriminalvård”.

”Det är roligt att svensk kriminalvård uppmärksammas. Inte minst finns ett stort intresse just nu för hur vi arbetar med andra påföljder än fängelsestraff. Vi har kommit mycket långt jämfört med andra länder. Men det betyder inte att vi kan luta oss tillbaka, det finns mer att göra och även vi har mycket att lära av andra länders arbete”, säger Nils Öberg i pressmeddelandet.

Han deltar själv i konferensen tillsammans med medarbetare från Kriminalvårdens avdelning för säkerhet och internationella sekretariatet i Melbourne. De ska delta i seminarier och bland annat berätta om sitt arbete mot våldsbejakande extremism.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.