Kritik mot budgeten

ST2004-09-20
STs ordförande Annette Carnhede är kritisk till att myndigheterna inte ska få utnyttja vare sig krediter eller sina sparade medel annat än i undantagsfall. Den enda ekonomiska regulator som återstår blir att dra ner på personal och verksamhet.

"Det är fel att enskilda myndigheter ska drabbas av regeringens försök att hålla utgiftstaket", säger Annette Carnhede i ett pressmeddelande med anledning av budgetpropositionens finansplan.

Hon menar att förbudet mot att använda krediter och sparade medel ställer all seriös, långsiktig planering på ända och drabbar personalen. Någon annan ekonomisk regulator än att använda krediter och sparade pengar finns inte. Det enda som återstår är annars att använda neddragningar av personal och verksamhet.

" Varje myndighet har dessutom ett uppdrag att utföra, och då ska de ges rätt förutsättningar att klara av sitt jobb. De arbetar ju på medborgarnas uppdrag, säger Annette Carnhede.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.