Kritik mot nerdragningar i Kriminalvården

KRIMVÅRD2006-10-10

Brist på personal och tajta scheman leder till bristande socialt liv och ökande sjukskrivningar. Så beskrivs situationen i Kriminalvården i Vänersborg.

För ett och ett halvt år sedan protesterade kriminalvårdarna på Brinkebergsanstalten mot nya scheman som skulle leda till mer kvällsjobb och tjänstgöring varannan helg. Trots flera schemaomläggningar sedan dess är situationen fortfarande tajt. Bemanningen har dragits ner, samtidigt som beläggningen på anstalten ökat.

Färre personal ger sämre vård. Då blir det också värre när de intagna kommer ut. Då sparar man inte på kriminalvården som det var tänkt, säger Brith-Mari Hermansson, kriminalvårdare och huvudskyddsombud på Brinkebergsanstalten, till Trollhättans Tidning.

24 intagna finns idag 10 anställda. Idealet hade varit åtminstone ytterligare ett par anställda, tycker hon.

Kriminalvården vet inte vad personalpolitik är, tycker Brith-Mari Hermansson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA