Kritik mot utredning om Integrationsverket

MISSNÖJD2007-01-23

Utredningen om Integrationsverket innehåller för många tillfälliga lösningar. Det är också fel att dela upp integrationsfrågorna i smådelar, anser verkets tillförordnade generaldirektör Lena Bernström.

Lena Bernström är kritisk till flera av utredaren Gunilla Bruuns förslag om vad som ske med verksamheten, när Integrationsverket i Norrköping läggs ner den 1 juli.

Det bästa hade varit om man utrett först och organiserat sedan istället för att gå i flera steg, säger Lena Bernström till Sveriges Radio P4. Enligt henne innebär det risk för att effektiviteten blir sämre och att staten förlorar pengar.

Hon vänder sig också mot förslaget att dela upp introduktionsarbetet och lägga ut det på flera myndigheter – Migrationsverket, Ams och länsstyrelserna. Utredaren borde ha kommit med en helhetslösning och samlat introduktionsfrågorna till ett ställe.

Lena Bernsröm tycker inte heller att det är bra om Ams ska ta över en del av introduktionen. Det kan drabba flyktingar och asylsökande som inte är i arbetsför ålder eller är sjuka, anser hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA