Läkarförbundet ratar sifferlöst

AVTAL2017-01-10
Läkarförbundet vill ha ett centralt avtal med siffersatta nivåer för löneökningarna i årets avtalsrörelse. Landstingen och regionerna har inte levt upp till de krav som ett sifferlöst avtal ställer, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Den 31 mars löper läkarnas nuvarande avtal ut. Och då är det slut med sifferlöst, om Läkarförbundet får bestämma. Under den innevarande avtalsperioden har arbetsgivarna nämligen misslyckats med att upprätthålla det sifferlösa avtalet, enligt facket.

”Så kallat sifferlösa avtal kräver ett ansvarstagande och en mognad hos flera av landstingen och regionerna som de inte levt upp till under innevarande avtalsperiod.”, skriver Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren i ett pressmeddelande.

Läkarförbundet vill också att läkarnas löner ska revideras årligen.   

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Inger (ej verifierad) ons, 01/25/2017 - 13:15
Läkarförbundet?! Finns det ett sådant?! Läkarlöner måste ha haft sämst utveckling de senaste 20 åren. Samma utveckling som för lärare? De som togs in på lärarutbildningen var fel personer eftersom lärarlöner var så låga. Nu måste man höja lönerna och fel personer finns fortfarande kvar i yrket. Höj läkarlönerna kraftigt innan det är för sent.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.