Lång väntan på omprövning

FÖRSÄKRINGSKASSAN2009-10-22

Väntetiden för omprövning av Försäkringskassans beslut är för närvarande sex månader. Några nya resurser är inte att vänta, säger försäkringsdirektör Kristin Ritter till Ekot.

På Försäkringskassans nationella center i Sundsvall, som hanterar omprövningar av kassans beslut för hela landet, arbetar man för närvarande med de ärenden som kom in i april.

– Det här är en följd av vår omorganisation och det är ett ökat inflöde av omprövningar under den här perioden, säger platschefen Patrik Wellén till Ekot.

Han konstaterar att medarbetarna är hårt pressade och att högarna med väntande ärenden fortsätter att växa. Målsättningen är att väntetiden på en omprövning ska vara sex veckor. Men enligt Patrik Wellén skulle det förutsätta att man rekryterar fler handläggare. Försäkringscentret skulle behöva anställa ytterligare tio årsarbetare för att komma ifatt.

Men hans chef, försäkringsdirektör Kristin Ritter, anser att myndigheten redan skjutit till de resurser som behövs:

– När vi såg att det ökade så har vi nyrekryterat, utbildat och sätter in allt som vi kan i hela organisationen för att ta oss till en mycket kortare handläggningstid, så vi är på väg att lösa det, säger Kristin Ritter till Ekot.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA