Lantmäteriet anklagas för rasism

LANTMÄTERIET2009-06-16
Lantmäteriet har, enligt Centrum mot rasism, rekommenderat att Karlstad behåller namnet Negern på ett av sina kvarter. På debattsajten Newsmill riktar Centrum mot rasism stark kritik mot Lantmäteriets agerande.

”Det är svårt att avgöra vilket som är värst; det makabra faktum att det i 2000-talets Sverige finns ett kvarter som heter Negern eller det ännu absurdare faktumet att en offentlig myndighet försvarar tilltaget..”. Det skriver Mariam Osman Sherifay, ordförande i Centrum mot rasism på debattsajten Newsmill.

Hon menar att en myndighet ska föregå med gott exempel och inte ägna sig åt att upprätthålla rasistiska värderingar.

Det var i förra veckan som Afrosvenskarnas riksförbund uppmärksammade att Lantmäteriet rekommenderat namnberedningen i Karlstad att inte ändra namnet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.