Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen presenterar den nya Diskrimineringsombudsmannen Lars Arrhenius vid en pressträff 24 augusti.
Bild: Ninni Andersson/Regeringskansliet
Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen presenterar den nya Diskrimineringsombudsmannen Lars Arrhenius vid en pressträff 24 augusti.

Lars Arrhenius blir ny DO

DO2020-08-24
Regeringen har utsett Lars Arrhenius, generalsekreterare för biståndsorganisationen Läkarmissionen, till ny DO och myndighetschef för Diskrimineringsombudsmannen.

Lars Arrhenius tillträder den nya tjänsten i december och ersätter då Agneta Broberg som varit chef över myndigheten sedan 2011. Han får då en lön på 98 000 kronor i månaden. Agneta Broberg har 101 500 kronor. 

”Jag är mycket glad över att Lars Arrhenius blir vår nya Diskrimineringsombudsman. Han är en erfaren jurist och har länge arbetat med rättighetsfrågor. Han kommer att vara betydelsefull i arbetet mot diskriminering och för alla människors lika värde och rättigheter”, kommenterar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen utnämningen i ett pressmeddelande.

Närmast kommer Lars Arrhenius från tjänsten som generalsekreterare för biståndsorganisationen Läkarmissionen där han varit sedan 2018. Dessförinnan har han bland annat arbetat som advokat och särskild utredare, samt varit Barn- och elevombud på Skolinspektionen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Diskriminering DO

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.