”Låter som åsiktsregistrering”

FÖRSÄKRINGSKASSAN2011-04-15

Riksdagsledamoten Jasenko Omanovic (S) har ställt skriftliga frågor till statsråden Ulf Kristersson och Stefan Attefall om den undersökning av Försäkringskasseanställdas åsikter som ST Press rapporterat om.

Inspektionen för socialförsäkringar, IFS, ska fråga handläggarna vid Försäkringskassan om vad de tycker om sjukreglerna. Svaren ska sedan jämföras med besluten de fattat.

ST-facket är kritiskt: ”Vi tycker att det låter ganska osmakligt”, förklarade STs vice avdelningsordförande, Thomas Åding, för ST Press och berättade att många anställda är djupt kritiska till undersökningen.

ST Press avslöjande har föranlett riksdagsledamoten Jasenko Omanovic (S) att ställa skriftliga frågor om enkäten till såväl socialförsäkringsminister Ulf Kristersson som till civil- och förvaltningsminister Stefan Attefall.

”För mig låter det snarare som en åsiktsregistrering än ett forskningsprojekt”, skriver Jasenko Omanovic i sin fråga till Stefan Attefall och undrar om han tänker vidta några åtgärder när det gäller personalpolitiken i statsförvaltningen. Till Ulf Kristersson skriver han: ”Jag anser att projektet med sådana förfaringssätt inte ligger inom ramen för myndighetens uppdrag” och frågar även honom om han tänker vidta några åtgärder.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA