Lavalutredning får kritik från flera håll

ARBETSRÄTT2009-04-17

Lavalutredningens förslag ifrågasätts av såväl arbetsgivare som fack. Svenskt Näringsliv sågar förslaget helt och de fackliga centralorganisationerna är kritiska. DO vill veta om det kan leda till etnisk diskriminering.

Lavalutredningen har haft till uppgift att föreslå förändringar som anpassar svensk arbetsrätt till EG-domstolens utslag i Vaxholmsmålet. Enligt domen var fackförbundet Byggnads blockad av det lettiska företaget Lavals bygge i Vaxholm en otillåten stridsåtgärd.

Utredningen föreslår bland annat att kollektivavtalade lägsta löner och andra minimivillkor ska följas av utländska företag med anställda som jobbar i Sverige en begränsad tid.

Men arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv anser att utredningen misslyckats med sin uppgift. Förslaget kan missgynna utländska arbetsgivare och strider därför mot EG-rätten, anser man. Enligt Svenskt Näringsliv kan svenska företag som saknar kollektivavtal ge sina anställda sämre villkor och därmed konkurrera ut utländska företag som måste utgå från kollektivavtal.

Svenskt Näringslivs uppfattning är att staten, och inte de fackliga organisationerna, ska garantera att utstationerade arbetstagare får skydd.

De fackliga centralorganisationerna LO och TCO skriver i ett gemensamt remissyttrande att utredningen borde ha tagit mer hänsyn till att Vaxholmsdomen inskränker den fria förenings- och förhandlingsrätten liksom rätten att vidta stridsåtgärder. Den strider mot de mänskliga rättigheterna i Europakonventionen och flera ILO-konventioner, enligt LO och TCO, som anser att utredningen gjort en för snäv tolkning av EG-rätten.

Samtliga centralorganisationer, Saco inkluderat, anser att bevisregeln ska slopas. Den innebär att stridsåtgärder är förbjudna om inte facket kan bevisa att en utländsk arbetsgivare ger sina anställda sämre villkor än de svenska minimivillkoren.

Likaså anser centralorganisationerna att rätten till nattarbetsförbud ska finnas kvar och att det ska gå att ställa krav på att utstationerade arbetstagare har en arbetsskadeförsäkring.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, påpekar att förslaget leder till skillnader i vilka krav fackliga organisationer kan ställa på svenska och utländska företag. Det behövs en analys av om förslaget kan strida mot lagen om diskriminering på grund av etnisk tillhörighet, menar DO.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA