Lernia lämnar STs avtalsområde

LERNIA2020-03-12
ST rekommenderar sina medlemmar på Lernia att byta fackförbund i samband med att utbildningsföretaget byter avtalsområde 1 april. Nya fackliga parter på Lernia blir Unionen och Sveriges ingenjörer.

Ungefär 50 av STs medlemmar berörs när det statligt ägda bolaget Lernia byter avtalsområde 1 april. Unionen och Sveriges ingenjörer är de förbund som i fortsättningen kommer att förhandla om centrala kollektivavtal med arbetsgivaren.

ST har därför gått ut med en rekommendation till de yrkesaktiva medlemmar på Lernia som inte är uppsagda att byta fackförbund till något av de två förbund som kommer att ha förhandlingsrätten.

Lernia tillhandahåller vuxenutbildningar för privatpersoner, tjänster för matchning på arbetsmarknaden och är även ett bemanningsföretag.

Motparten för de nya fackliga parterna är Almega Utbildningsföretagen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.