Lönelyft för SiS lärare

SIS2017-01-24
Alla behöriga lärare på Statens institutionsstyrelse får 2 500 kronor mer i månaden från årsskiftet. Totalt handlar det om 7 miljoner kronor, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

I somras gick startskottet för det så kallade lärarlönelyftet. Utvalda lärare runt om i landet får dela på 3 miljarder kronor varje år. Nu inför Statens institutionsstyrelse, SiS, sitt eget lyft.

Alla behöriga lärare som jobbar med att undervisa de runt tusen skolpliktiga ungdomar som SiS tar emot varje år får 2 500 kronor extra i månaden utöver ordinarie lönerevision. Löneförhöjningen gäller från årsskiftet.

"Forskning visar att misslyckad skolgång är den starkaste riskfaktorn för framtida psykosociala problem hos ungdomar. Omvänt är lyckad och fullföljd skolgång en av de starkaste skyddsfaktorerna. Därför har SiS beslutat att satsa på skolan", skriver Sis generaldirektör Kent Ehliasson i ett pressmeddelande.

Både SiS-anställda med lärarlegitimation och de som är behöriga lärare men som inte har fått sin legitimation än får de extra tusenlapparna. Totalt handlar det om 7 miljoner kronor, enligt pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.