Lönesättningssamtal blir central avtalsfråga

AVTAL2004-05-31

För första gången för ST in frågan om lönesättningssamtal mellan medarbetare och chef i de centrala avtalsförhandlingarna.

En av STs huvudfrågor inför avtalet på myndighetsområdet är att förbättra inflytandet för individen.

I det ingår att det ska finnas en möjlighet för enskilda att komma överens med sin chef om lönen i så kallade lönesättningssamtal.

–Men förutsättningen är att parterna är överens lokalt, att det finns gemensamma lönekriterier och att lönerna fastställs i kollektivavtal, säger STs förhandlingschef Johan Tengblad.

Ett annat krav är att lönesättningen ska fungera bättre och vara tydligare än idag. Det ska finnas en lokal överenskommelse om hur lönerna ska sättas och vilka lönekriterierna är.

–Den individuella lönesättningen är fortfarande för godtycklig. Den enskilde anställde vet ofta inte motivet till att lönen ser ut som den gör, säger Johan Tengblad.

Vad som avses med jämställdhet måste också klargöras i avtalet, enligt ST.

Förutom att eliminera osakliga löneskillnader handlar det om

  • att lönen inte ska försämras under föräldraledigheten,
  • att de lokala parterna ska se till att det blir lättare att förena jobb och familj
  • och att ge kvinnor och män lika möjligheter att utvecklas i jobbet och att göra karriär.

ST vill också ha med en skrivning om att det behövs bättre förutsättningar för att utöva ett bra ledarskap.

–Ledarskapet är en fråga som man måste sätta sig ner på en arbetsplats och se över. Ett exempel är att chefer på lägre nivåer ofta har större ansvar än befogenhet. Ansvar och befogenhet måste höra ihop, säger Johan Tengblad.

Lönerna och villkoren på den nya socialförsäkringsmyndigheten som bildas den 1 januari blir också en av del av förhandlingen inom Arbetsgivarverkets område.

Övrigt som ska finnas med är arbetsmiljöfrågan och att löneutvecklingen i staten ska vara likvärdig med löneutvecklingen för tjänstemännen i den konkurrensutsatta industrin.

Den 14 juni lämnar Arbetsgivarverket över sitt bud till facken. Samma dag lämnar OFR, de offentliganställdas förhandlingsråd, som ST ingår i, in sitt gemensamma yrkande till arbetsgivaren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA