”Lös problemen - eller avgå”

FÖRSÄKRINGSKASSAN2011-03-11

Om inte Försäkringskassans chef Adriana Lender kan lösa myndighetens ekonomiska problem bör hon avgå. Det säger riksdagsledamoten Solveig Zander, C, till TT.

”Det är inte klokt att man lägger ett förslag som drabbar medborgarna så”, säger Solveig Zander, ledamot i riksdagens socialförsäkringsutskott, till TT.

Hon syftar på nedläggningen av de 113 servicekontoren som aviserats av Försäkringskassan. Enligt myndigheten finns ingen annan möjlighet att klara ekonomin.

Försäkringskassans anslag minskas med 300 miljoner kronor till 2013. Därtill kommer effektiviseringskrav på 150 miljoner kronor i år och nästa år.

Orsaken till att den minskade budgeten 2013 är att det extra anslaget som Försäkringskassan haft under flera år dras in.

Solveig Zander anser att Adriana Lender kört myndigheten ”på löpande räkning”.

”Hon har misslyckats totalt”, säger Solveig Zander till TT och kräver generaldirektörens avgång om hon inte klarar av att lösa de ekonomiska problemen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av ThomasÅding (ej verifierad) fre, 03/11/2011 - 14:19
-Ett misslyckande, anser den centerpartisten Solveig Zender angående Försäkringskassans skötsel av sin ekonomi. Ja, någon missköter och misshushåller med de statliga finanserna, det är jag också övertygad om, men inte är det en generaldirektör inte. Solveig verkar ha inte förstått någongting om hur och varför Försäkringskassans åtgärdsplan kom till och ser ut. Det är anitngen ansvarslöst av en folkvald politiker att inte ha bättre koll alternativt tragiskt att det inte verkar finnas kompetens att vilja förstå saker och tings sammanhang. De som ska hållas ansvariga för den allvarliga misskötseln av statens ekonomi är ingen annan än regeringen. Det förslag som Försäkringskassan lämnat till Regeringen var inget man ville ögra utan något manmåste göra! Det förslag man ville lämna, som var något helt annat, det togs helt enkelt inte emot av Regeringen! Oseriöst Solveig. Sätt dig in i ämnet innan du vräker ur dig anklagelser.
Inlagt av Jag (ej verifierad) fre, 03/11/2011 - 20:38
thomas....
Solveig har helt rätt i sin slutsats, de extra medel man har fått till sig på Försäkringskassan har använts för att köra den löpande verksamheten UTAN en enda tanke på att effektivisera. När man som jag jobba på FK och ser hur huvudlöst vi bedriver it-utveckling utan kontroll. Om skattebetalarna visste hur ILLA den nuvarande ledningen bedriver verksamheten skulle i princip hela ledningen åka ut på stående fot.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA