Majoritet röstade för ny kommission

EU2014-10-23
När det kom till kritan röstade majoriteten av de svenska EU-parlamentarikerna ja till den nya EU-kommissionen. Fyra av fem S-ledamöter stödde tillsammans med allianspartierna förslaget.

Med totalt 423 röster mot 209 godkände Europaparlamentet Jean-Claude Junckers nya kommission med 27 ledamöter, en från vart och ett av unionens medlemsländer. 67 ledamöter avstod från att rösta. Nu återstår bara godkännande av ministerrådet inför den nya mandatperioden som börjar 1 november.

“9 kvinnor av 28 kommissionärer är alltjämt patetiskt”, tillstod Jean-Claude Juncker i parlamentet inför omröstningen.

Svenska Cecilia Malmström, FP, är en av de nio kvinnorna. Hon blir nu ansvarig kommissionär för handelsfrågor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.