Många positiva till las-regler

ARBETSRÄTT2009-11-17
Sju av tio anser att lagen om anställningsskydd, las, stärker rättssäkerheten vid uppsägningar. Det visar en undersökning som Akademikerförbundet SSR låtit genomföra.

Fackförbundet har låtit fråga 1 000 personer om deras inställning till rörlighet och trygghet på arbetsmarknaden, framför allt när det gäller reglerna i las. Resultatet visar att 70 procent ser las som en garant för rättssäkerheten i nedskärningstider.

Sex av tio är positiva till lagens turordningsregler. Lika många vill att facket ska kunna vara med och påverka arbetsgivarens förslag om vilka som riskerar uppsägning vid neddragningar. Varannan svarande tycker att det är bra att facket kan gå med på undantag från turordningsreglerna i utbyte mot längre uppsägningstid.

Knappt två av tio svarande är uttalat negativa till las-reglerna om turordning. Undersökningen visar också att nio av tio helst vill ha en fast anställning, och prioriterar en trygg anställning högt.

FAKTA Lagen om anställningsskydd


Lagen om anställningsskydd, las, slår fast vilken turordning som gäller vid uppsägningar på grund av arbetsbrist, och hur turordningskretsarna ska utformas.

Anställda med längre anställningstid har företräde framför kolleger med kortare anställningstid. Vid lika anställningstid ger högre ålder företräde.

På arbetsplatser med högst tio anställda får två personer undantas från reglerna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.