Medlarbud om lönerna på Försäkringskassan

NYHET2004-11-22

Obalansen mellan lönerna för anställda vid försäkringskassorna och anställda i staten ska rättas till. Det är innehållet i det medlingsbud som avlämnades måndag kväll.

Vid 17-tiden på måndagen lämnade medlarduon Rune Larson och Gunnar Grenfors ett bud till OFR och Arbetsgivarverket.

ST anser att det krävs 6,5 procent extra per år under den treåriga avtalsperioden för att de som jobbar vid försäkringskassorna ska få löner i nivå med de statsanställda när kassorna förstatligas vid årsskiftet.

Medlarbudet innehåller inte några siffror, utan en formulering om att obalansen ska rättas till under avtalsperioden.

OFR ska svara på medlarbudet på tisdag den 30 november. Fram tills dess ska STs förtroendemannaorganisation ta ställning till innehållet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST Löner
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA