Missnöje med avtalsresultatet

RAPPORT2003-12-02
Samverkan om löner och lönekriterier har misslyckats. Kritiken är stor bland STs lokala löneförhandlare. – Vi hade kanske för bråttom att införa ett nytt sätt att arbeta, säger STs förhandlingschef.

Något gick snett i förra årets avtalsrörelse. Det blev aldrig någon samverkan att tala om, tilllämpningen av avtalet nådde inte allra längst ut i förhandlingsorganisationen.

Enligt de lokala löneförhandlarna beror misslyckandet främst på ovilliga och stelbenta arbetsgivare.

Det framgår av en utvärdering om lönebildning och löneutveckling inom staten, som medlemsförbunden inom Offentliganställdas förhandlingsråd (OFR) står bakom.

– Rapporten bekräftar vad vi anade. Orsaken är brister både hos arbetsgivarna och oss själva, framhåller STs förhandlingschef Johan Tengblad. Resultatet har blivit otydlig lönesättning med risk för godtycke när det gäller den individuella lönesättningen.

Han betonar att när man som strategi valt samverkan bygger detta på att de lokala parterna umgås på ett annat sätt.

– De lokala parterna behöver mer stöd än hittills, bland annat genom utbildning och information, säger Johan Tengblad.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner ST
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.