Misstänkt gasläcka på Säkerhetspolisens huvudkontor

SÄKERHETSPOLISEN2024-02-23

Flera personer har förts till sjukhus efter ett larm om en misstänkt gasläcka på Säkerhetspolisens huvudkontor i Solna på fredagen.

Vid lunchtid på fredagen kallades polis och räddningstjänst till Säkerhetspolisens högkvarter i Solna efter ett larm om en konstig doft i lokalerna.

Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna evakuerades runt 500 personer evakuerats och platsen spärrades av.

Efter larmet gick Region Stockholm upp i stabsläge. Enligt regionen har flera personer med luftvägssymtom tagits om hand och flera medier skriver att minst åtta personer ska ha förts till sjukhus.

Enligt Polisen fattades på eftermiddagen beslut om att avsluta räddningsinsatsen och häva avspärrningarna.

Orsaken till utsläppet är ännu oklar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA