Bild: Säkerhetspolisen

Polisen lägger ned förundersökning om gaslarm

SÄKERHETSPOLISEN2024-04-03

Polisen lägger ned förundersökningen efter gaslarmet på Säkerhetspolisens huvudkontor i Solna i februari. Enligt Polisen berodde larmet på ett tekniskt fel, rapporterar Sveriges Radio P4.

Det var den 23 februari som larmet om en gasläcka vid Säkerhetspolisens, Säpos, huvudkontor kom till räddningstjänsten. 500 personer evakuerades och åtta fördes till sjukhus med luftvägssymtom, men kunde senare skrivas ut.

Enligt Länsstyrelsen i Stockholms läns händelserapport hade sensorer på Säpos tak uppmätt halter av den giftiga gasen fosgen, som används som stridsgas. Men räddningstjänstens egna mätningar gav inget utslag.

Nu meddelar Polisen att ingenting tyder på att det rör sig om något annat än ett tekniskt fel, och lägger därmed ned förundersökningen, rapporterar Sveriges Radio P4.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA