Möte med anställda fick gd att tänka om

LÖNER2006-04-25

Det är nog dags att jämföra lönerna med dem på andra myndigheter. Det säger skattechefen Mats Sjöstrand efter ett möte med anställda inom Jönköpings kronofogdedistrikt.

Mötet, som anordnats i mars i Linköping, var enligt Skatteverkets generaldirektör Mats Sjöstrand inspirerande och gav honom mycket att fundera djupare på. Redan har han kontaktat regionens kronofogdedirektör.

Lägre ingångslöner

–Det fanns en del kritik mot hur lönesamtalen genomförs och det har vi diskuterat. Men också lönespridningen inom regionen måste öka. Den är för dålig.

Bakgrunden är att personalen i Linköping i en artikel i ST Press protesterat mot att deras ingångslöner är lägre än i andra kronofogdedistrikt och på andra myndigheter. När de träffade sin högste chef för en tid sedan reagerade han mot att de jämförde sig med andra myndigheter.

Nu har Mats Sjöstrand tänkt om:
–Vi bör nog titta lite mer på andra myndigheter.

Stora förändringar att vänta

Han påminner om att kronofogdemyndigheterna står inför stora förändringar när de blir en enda myndighet vid halvårsskiftet. De kommer att få ny ledning och styrning, samtidigt som utveckling av IT-stöd pågår.

–Under planeringsdagar med regioncheferna i maj och oktober måste vi titta på hur arbetsfördelningen ska bli på sikt och på lönestrukturen inom och mellan personalgrupper, säger han.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA