Myndighet vill skjuta upp lönehöjningen

LFV2003-06-26
Luftfartsverkets division för flygtrafiktjänster, ANS, vill spara pengar genom att skjuta fram datumet för nästa lönerevision. ST-Flygledning säger nej.

Enligt avtal ska lönerna på Luftfartsverket höjas från 1 juli. Men arbetsgivaren har likviditetsproblem och vill därför skjuta på revisionsdatumet. Facket har gått med på att skjuta på förhandlingarna till hösten, men anser att revisionsdatum ska ligga fast.

- Om man har så stora problem med likviditeten att man inte kan hålla avtal kanske man ska göra något annat i stället, ST-Flyglednings ordförande Peter Lennartsson.

Teoretiskt skulle facket kunna gå med på senareläggning om arbetsgivaren garanterar att det inte blir några uppsägningar - men någon sådan garanti lär man inte ge, menar Peter Lennartsson.

En annan möjlighet är en förkortad löneperiod med ett större utfall.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.