NEDLÄGGNINGAR LAGDA PÅ IS

TINGRÄTTER2003-12-16

Det blir inga fler nedläggningar av mindre tingsrätter. I alla fall inte före riksdagsvalet.

Regeringen lägger den fortsatta sammanslagningen av tingsrätter på is. Orsaken är att riksdagens justitieutskott framfört att redan genomförda förändringar och sammanslagningar först måste utvärderas.
Därför har regeringen skickat ett brev till de 20 tingsrätter som är berörda i Värmland, Bergslagen, Hälsingland, Småland, Västmanland, Härjedalen, Bohuslän, Jämtland och Närke och förklarat att inga förändringar är aktuella innan en utvärdering gjorts.
Någon utredare är ännu inte utsedd, vilket innebär att omorganisationen är lagd på is fram till nästa riksdagsval.
I brevet förklarar statssekreteraren, Dan Eliasson, att regeringen ska ta ställning till förslag som rör tingsrätterna i Strömstad, Uddevalla, Vänersborg, Trollhättan och Stenungsund när utvärderingen är klar. För övriga 15 tingsrätter sägs ingenting om och när ett beslut kan vara aktuellt.
– Det här innebär att vi får andrum ett tag, konstaterar Gunilla Söderlund, ST-företrädare vid tingsrätten i Sunne.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA