Nominerad till kvalitetspris

SIS2007-02-07

Statens institutionsstyrelse, SiS, har nominerats till GötaPriset för bästa förnyelseprojekt i offentlig sektor. Priset utdelas på höstens Kvalitetsmässa i Göteborg.

SiS uppmärksammas för ett nytt kvalitetssystem för att säkerställa bra vård och behandling på de 33 särskilda ungdomshem och 14 LVM-hem för vuxna missbrukare som SiS driver.

– Det är naturligtvis hedrande att bli nominerad, säger generaldirektör Ewa Persson Göransson i ett pressmeddelande.

Till grund för kvalitetsarbetet ligger myndighetens grundpolicy om en humanistisk människosyn och alla människors lika värde. Verksamheten ska bedrivas med hög rättssäkerhet, vara kunskapsbaserad och utföras med god etik. Vården och behandlingen ska utformas i samverkan med den enskilde och socialtjänsten.

– För att säkerställa att klienternas och ungdomarnas syn på verksamheten kommer till uttryck har alla institutioner skapat det som kallas brukarforum. Även på central nivå finns dels ett brukarråd för ungdomsvården, dels ett för missbrukarvården, säger Ewa Persson Göransson.

Bakom GötaPriset står Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Verva, Sveriges Kommuner och Landsting, Institutet för Kvalitetsutveckling och Göteborgs universitet. Vinnaren får en check på 150 000 kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA