Nordiska museet på Djurgården i Stockholm.
Bild: Gamma-Man/Mostphotos
Nordiska museet på Djurgården i Stockholm.

Nordiska museet varslar om uppsägningar

NORDISKA MUSEET2020-12-10
Stiftelsen Nordiska museet varslar om uppsägning av sju tjänster. Anledningen är förlorade intäkter till följd av coronapandemin och en åtstramning av budgetanslaget från regeringen, enligt ett pressmeddelande.

Tidigare i år har Stiftelsen Nordiska museet, som bland annat driver Nordiska museet på Djurgården i Stockholm, varslat en stor del av sina visstidsanställda.

I likhet med andra museer har även Nordiska museet fått stänga i flera omgångar på grund av restriktionerna kring coronapandemin.

Nu varslar man om uppsägning för sju fasta anställningar under 2021. I ett pressmeddelande uppger stiftelsen att orsaken är uteblivna besöksintäkter till följd av pandemin i kombination med att det inte blev något uppräknat budgetanslag från regeringen de kommande tre åren.

”Tyvärr kräver situationen vi befinner oss i en omställning för stiftelsen”, konstaterar Sanne Houby-Nielsen, chef på Stiftelsen Nordiska museet i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Museer Stiftelser
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.