Annons:

Nordiska museet på Djurgården i Stockholm.
Bild: Gamma-Man/Mostphotos
Nordiska museet på Djurgården i Stockholm.

Nordiska museet varslar om uppsägningar

NORDISKA MUSEET2020-12-10

Stiftelsen Nordiska museet varslar om uppsägning av sju tjänster. Anledningen är förlorade intäkter till följd av coronapandemin och en åtstramning av budgetanslaget från regeringen, enligt ett pressmeddelande.

Tidigare i år har Stiftelsen Nordiska museet, som bland annat driver Nordiska museet på Djurgården i Stockholm, varslat en stor del av sina visstidsanställda.

I likhet med andra museer har även Nordiska museet fått stänga i flera omgångar på grund av restriktionerna kring coronapandemin.

Nu varslar man om uppsägning för sju fasta anställningar under 2021. I ett pressmeddelande uppger stiftelsen att orsaken är uteblivna besöksintäkter till följd av pandemin i kombination med att det inte blev något uppräknat budgetanslag från regeringen de kommande tre åren.

”Tyvärr kräver situationen vi befinner oss i en omställning för stiftelsen”, konstaterar Sanne Houby-Nielsen, chef på Stiftelsen Nordiska museet i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Museer Stiftelser
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA