Tingsrättens nya adress är Bangårdsplatsen 2 i Malmö.
Bild: Fredrik Lassen/Malmö tingsrätt
Tingsrättens nya adress är Bangårdsplatsen 2 i Malmö.

Ny domstolsbyggnad blir störst i Norden

DOMSTOLARNA2023-06-08

Efter midsommar startar verksamheten i tingsrättens nya lokaler i Malmö. Den nya domstolsbyggnaden kommer enligt ett pressmeddelande att bli Nordens största. Förutom tingsrätten ska förvaltningsrätten och hyres- och arrendenämnden också flytta in i huset.

Under midsommarhelgen genomförs flytten från de gamla lokalerna i rådhuset till den nybyggda domstolsbyggnaden nära Malmö centralstation. De tre domstolarna kommer att få gemensam entré med säkerhetskontroll och reception. På de tre nedersta våningarna finns totalt 42 förhandlingssalar. I de fem tornen kommer det att finnas kontor för domstolarna och även lokaler för externa hyresgäster.

Tingsrättens första förhandling i det nya huset ska genomföras 26 juni. Samma dag kommer den nya byggnaden att visas upp för media.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA